Wat is webhosting

Wat is webhosting?
Webhosting is een service waarmee organisaties en individuen een website of webpagina op internet kunnen bezitten. Een webhost of hostingserviceprovider is een bedrijf dat de technologieën en diensten levert die nodig zijn om een ​​website of webpagina op internet te bezitten. Websites worden geplaatst of opgeslagen op speciale computers die servers worden genoemd.

Wanneer internetgebruikers uw website willen bekijken, hoeven ze alleen maar uw websiteadres in hun browser in te voeren. Hun computer maakt vervolgens verbinding met uw server en uw webpagina’s worden via de browser aan hen getoond.

De meeste webhostingbedrijven vereisen dat u uw eigen domein (www.example.com) heeft om klant bij hen te worden. Als u geen domein heeft, zullen webhostingbedrijven u helpen er een te kopen.

 

De basiskenmerken van het hostingplan zijn onder meer:

 

schijfruimte
Alle webhostingaccounts bieden een bepaalde hoeveelheid schijfruimte die u kunt gebruiken om uw webbestanden op te slaan. Het is een goed idee om een ​​schatting te hebben van wat je nodig hebt voor verschillende taken – hoeveel ruimte je nodig hebt voor e-mails, webbestanden, databases, enz. Door je gebruik op te splitsen, kun je beter inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt.

 

Bandbreedte of gegevensoverdracht
Webhosts praten vaak over bandbreedte en gegevensoverdracht als één ding. Ze zijn echter eigenlijk anders.

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die in één keer kan worden overgedragen.
Gegevensoverdracht is de werkelijke hoeveelheid gegevens die wordt overgedragen.
Ik denk dat het op deze manier is. Als de bandbreedte een tunnel is, hoe groter de tunnel, hoe meer auto’s er doorheen kunnen. De gegevensoverdracht is dan het aantal auto’s dat in een bepaalde periode, zeg maar een maand, door de tunnel mag.

Hoe minder bandbreedte je hebt, hoe langzamer je website laadt, ongeacht het verbindingstype van de bezoeker. Bezoekers zullen op hun beurt moeten wachten. Hoe minder gegevens u hoeft over te dragen, des te meer zult u merken dat uw website niet beschikbaar is omdat u de maximale hoeveelheid gegevens hebt bereikt die mag worden overgedragen.

Om te bepalen wat voldoende is, moet je rekening houden met de grootte van je website en het aantal bezoekers dat je in een maand hebt.

 

Emailaccounts
E-mailaccounts zijn een populaire functie van webhosting, . Er zijn twee hoofdtypen e-mailaccounts: POP3 en doorsturen.

POP3-accounts zijn traditionele inboxen. U heeft ruimte op de server om uw e-mails op te slaan en tegelijkertijd kunt u een e-mailprogramma gebruiken om deze aan uw e-mail te koppelen.

Het doorsturen van e-mailaccounts is handig als u de service van een ander bedrijf gebruikt om uw e-mails te filteren. In plaats van uw e-mails op uw mailserver op te slaan, worden e-mails doorgestuurd naar een ander e-mailadres.

 

FTP-toegang
Nadat u uw webpagina’s op uw computer hebt gemaakt, moet u deze bestanden naar uw webserver overbrengen. Bestanden worden via FTP naar de server overgebracht.

FTP is ook het protocol voor het downloaden van uw webbestanden van de server naar uw computer, dwz. Maak een back-up van uw websitebestanden.

 

het woord voor webhosting in het Arabisch:   استضافة مواقع

het woord voor beste hosting in het Arabisch:    افضل شركة استضافة مواقع في السعودية